lauantai 17. marraskuuta 2012

Raspausta ja yölliin herätys

Eilen kävi eläinlääkäri raspaas hevosten hampaat, Serenal oli takan piikkejä ja Stollel oli vissii hankaillu piikit poskiin. Sehän on syöny niin, että ottaa heinää suuhun,sit se ikään kun yrittäis katkasta sitä tuppoa suussaan ja sen jälkee tiputtaa sen, pari kertaa sitä tehneenä alkaa syömää normaalisti. Jos se ei nyt ala syömää kunnol,ni täytyy sit miettiä, et mistä moinen vois johtua... 
Serena ultrattiin samalla,mut ei ollu tiineenä :( Se astutettiin toukokuussa pariin otteeseen, mut kaipa se on sen verran iäkäs jo, ettei välttämättä sitte tiinehdy niin helposti tai ollenkaan... 

Kävin Stollen kans illalla ratsastaas ja oli älyttömän  herkkä suustaan! Kyllä siis varmasti raspaus vaikutti positiivisesti. Menin ilman satulaa ja se oli tosi kiva :) Harmittaa vaan, että pitää maastossa mennä, kumpa nyt vaan tulis ne pakkaset ja lunta, niin pääsis omil pelloil menemään!

Sitte yöllisee seikkailuu... Kolmen aikaa yöllä äitini soitti,(talli siis perheemme maatilalla) et Stolle ei pääse ylös karsinassa, se oli jotenki pyörähtäny karsinassa niin, että jalat oli seinään päin,joten ei siis meinannu ylös päästä. Noh, ei muutakun tallille. Puoles välis matkaa äiskä sit soitteli, et oli se ylös päässy jollain taval, ei ollu itse ollu juuri silloin siinä. Mentiin kumminki tallille ja tarkastin hevosen mahaäänetkin varmuuden vuoksi ja kävelytin hetken. Laittelin niille sit siin vettä lisää karsinoihin ja olin toivonu, et Stolle ulostais, ni voisin varmistua suolen toimivuudesta. Kyllähän se sit siin tarpeensakin teki ja käyttäytyi kyllä kaikel taval normaalisti. Huh huh, että säikäytti. 

Nyt ei hirveesti ole ollu kirjoteltavaa, olen töissä ollut ja ilmatkin on mitä on, niin postauksia tulee varmaan 1 tai 2 viikossa, ehkä toisinaan harvemminki. Lumien tultua varmasti alkaa olemaan intoa, niin ratsastamaa ku kirjottamaaki. Ja kuviakin ois kiva saada uusia :) 




Tuossa nyt muutamat kuvat menneilt talvilt. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti