sunnuntai 8. joulukuuta 2013

Ihania talvipäiviä

Ilmat on ollu kivoja,mitä nyt lunta välillä satanu, mut se kuuluu asiaan. Tänääki oli aamupäivällä ihana auringonpaiste,mut iltapäiväst tuli pilvinen. 

Oon tuskaillu pohjien kanssa... Tää alkutalvi ei oo todellakaa ollu otollinen muokkaamaa hyviä pohjia ratsastukseen. Ensin syksyl tuli vettä taas aivan liikaa ja sit ei oikein ehtiny mikään paikka kuivuu tai tasottua,vaan pakkaset tuli aika nopeesti sit siihen perään.. Sit oli tosi kovat tiet,kun ei lunta tullu ja nyt kun on lunta, niin välillä on suojaa ja sataa räntää ja sit tulee pakkasta ja tiet muuttuu jäisiksi ja sit sataa lunta päälle.. Yritäppä sit siin mennä missään, kun pellot on aika epätasasia ja tiet on kovia.. Eipä oikein muuta pääse tekemää, kun kävelemään.. Maneesittomal tallilla on vähä hankalia nää talvet,kun pohjat ei anna kunnon puitteita ratsastuksee,jos ei lunta tuu kunnolla.

Menin tänää Stollen kans pellolla,pääasias käyntiharjotuksia,pysähyksii,peruutuksii, oli tosi rento ja kuunteli jokaisen avun. Ravaamaa ja laukkaamaa pysty joissain kohdissa,menin kahdeksikkoa ravissa ja laukassa,sekä ravasin pari kertaa peltoa ees taas. Stolle taipu ja asettu hyvin ja nopeesti ja kulki pidemmässä muodossa. Käytiin vielä tiellä loppukäynneillä,mut siellä se oli hieman epämääränen ja tahmee kulkemaa eteenpäin. 

Serena on nyt vaan tarhaillu kavionsa kanssa. Käyntiliikunnalla tosiaan sen kanssa ollaan eikä nyt ole muualla mahdollisuutta sitä liikuttaa, kuin laitumella, se on ainoo paikka mikä on tarpeeks tasanen ja pehmee. 

Juoksutuskuva vuodelt 2009

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti