tiistai 3. joulukuuta 2013

Kuulumisia pitkästä aikaa, klinikkareissulla

Kaikki sai alkunsa siitä,ku Serena vähän yli kuukaus sitte alko olee aika mahdoton liikuttaa, mikään kuolain ei käyny sille ja oli kun lentoon lähdössä,vaikka sitä liikutti monta päivää peräkkäin,myöskin se alko kompuroimaan etupäällä ilman mitään syytä ja tasasella alustalla,ensin sen tunsi lenkeillä toisinaan ja sit se meni jo niin pahaks, että tarhaankin viedessä kompuroi joitain kertoja. Täydellistä ontumaa en minä siltä huomannu,mut periaatteessa kompuroinnin nyt voi laskea ontumaksi, koska se on tälle hevoselle erittäin harvinaista, että se ottaa minkäänlaista erinäistä askelta missään vaiheessa. 



Soitin klinikka aikaa Porvooseen marraskuussa ja sain ajan joulukuun toiselle päivälle. 

Maanantaina lähdin tamman kanssa matkaan. Tiet oli aika hurjas kunnossa, ja loppupätkät oli aivan peilijäässä ja teki mieli kääntyä jo takasin,kun niin hurjaa oli ajaa tyhjäkäynnillä peilijäisellä tiellä traikun kanssa. 

Perille päästyämme lääkäri kyseli oireet, tutki tamman selän,jalat ja taivutteli kaulaa. 

Sit mentiin ulos taivutuskokeeseen. Kumpikin etujalka reagoi, vasen erittäin rajusti. 
Lääkäri puudutti vuohisnivelen, sen jälkeen uudestaan juoksemaan -> ei vaikutusta.
Seuraava puudutus, joka puudutti jalan vuohisesta alaspäin, mukaan lukien kavion,taas pihalle,ravuutin hevosta pari kiekkaa ja oli paljon parempi. 
Röntgenit otettiin jalan alaosasta sekä kaviosta.
Kaviosta löytyi pieni kolo ja sen ympärillä on jonkinlainen muutos, ei sen ihmeellisemmin osaa sanoa mitä se muutos tarkottaa, löytyi myös rosoista pintaa aika laajalta alueelta. 
Kaviossa on joko tulehdus tai alkava keratooma. Paiseenkin mahdollisuutta epäiltiin, mut paiseessa pitäis olla sellain "pesäke",eikä sitä kuvissa ollu.

Serena on käyntiliikunnalla maaliskuulle ja sit mennään kontrolliin ja katsotaan miltä jalka näyttää ja mitä sen kanssa tehdään. Kipulääkekuurin se sai myös. Sairaskengityksenä rollerirengaskenkä ja silikonipohjallinen. Kovia pohjia pitää välttää. 

Toivon, että tulee lunta, jotta voidaan liikkua tielläkin, ettei tarvii vaan pelloilla mennä! 

Syksyllä pellolla <3



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti