perjantai 8. helmikuuta 2013

Ratsastusta, valmennus ja kuvien puutostila

Olin taas luvattoman kauan liikuttamatta Serenaa. Maanantaina tosin sit ratsastin ja olihan se aikas kiinnostava :D Maastos mentiin taas ja tarkotuksena mennä melko kevyt lenkki, (ihan ku sen ton tamman kans onnistuis) Se on sellain duraselpupu, kun pääsee monen päivän jälkee liikkumaan.. Menin melko pitkään käyntiä ja yritin hakea siltä rauhallist tempoa. Ei se käyny tammalle, vaan kun ei saa ravata, niin sit painetaan ohjalle ja kun ei anneta painaa ohjalle, ni sit hypitään pystyyn, se on sellast ylös-alas-ylös-alas pomppimist monee kertaa, sellain keinuhevosefekti tulee. 
Mutta, kun sen kanssa vaan pääsee sit ravaamaan, ne se on tosi kivan tasanen ja sen laukasta mä oon tosi ylpee. Se on siinä kevyt ja laukkaa kyllä hiljastakin laukkaa, kun vaan pyytää. 

Tiistaina sitte kävin sen kans ihan vaan käyntilenkin taluttaen ja kyllä oli edellee sellain tohotus päällä. Koko ajan piti kävellä kovaa ja kun pyysin hiljentämää, ni ehk kaks askelt pysty mennä hiljempaa ja taas hirvee kyyti päällä. Sit se keksi pelätä ihan hirveesti jotain takas tullessa ja juoksenteli vieressä pää ylhääl ja häntä tötteröl ja jähmetty paikoilleen,nostaes pään ylös ja tuijottaen takaoikeelle pimeyteen ihan patsaana. Kiiiva. 

Se Serenasta. 

Stollella olen menny ilman satulaa taas aika paljon. Se on ollu tosi kiva ja kuuntelee ja viime valmennukseshan tuli kotitehtäväks suoristaa hevosta ja se on mielestäni onnistunu tosi hyvin. 

Käytiinki sitte eilen valmennukses toisen kerran. 
Ensin menin itsenäisest puolisen tuntia, kun meitä oli kaks siellä ja hevoset oli eri tasosia, toinen osaava kouluhevonen ja sitte Stolle. 
Ratsastin Stollee ympyröillä ja volteilla, tein pysähdyksii ja olin tarkkana, että hevonen menee suorana. Onneks maneesissa on peilit, niin voi vähän katsoa omaa istuntaansa sekä hevosen suoruutta.

Kun oli meidän vuoro päästä opetukseen, niin aluks otettiin oikeen laukan nostoja, Stolle ain tarjoo oikeeta laukkaa ja sit se kumminki vaihtaa vasemmalle. Ehkä n.5kertaa se nosti oikeen laukan ja pisin pätkä mitä sain sitä pidettyy yllä, oli puol kierrosta. Olin NIIIIIN tyytyväinen! Kehuin ja nauroin siel selässä ja valmentaja oli silleen, et "ei sun pidä nauraa siellä, vaan jatkaa ratsastusta" Joo, mutkun tää heppa on niin hieno ja oon  niin ylpee ja onnellinen, kun tää laukkaa!!! :) 
Sitte mentiin viel ympyrällä ravityöskentelyy ja tarkotuksena oli saada Stollea venymään ja rentoutumaan, kyllä siin oli itellään tekemistä, muistaa ulkoohja, pohkeet,sisäohja ja istua vielä harjotusravissa ja pitää oma kroppa hallittuna. 
Mutta, Stolle suoriutu niin hienosti ja kuinka upeelta tuntuukaan, kun hevonen liikkuu rennosti, omalla moottorillaa ja tahti ja kaik on just sopivat. MAHTAVA tunne! <3

Siihen oli hyvä lopettaa :) Nyt kun vaan pääsee pikkuhiljaa kevään edetessä menemää pellolla ja kentällekkii viittii lähteä, niin saa noit samoja asioita sitte tehtyä siellä, niin Stollesta tulee toosi hyvä :) 

Toisinaan sitä miettii, että vitsi, kun ois jo aikasemmin päässy kunnol valmennuksii ja saanu Stollen suoristettua ja ois osannu ite paremmin ratsastaa, niin kuinka hyvälle Stollekin tuntuis. Mutta, nyt ollaan päästy ja täst jatketaan eteenpäin. Alan ymmärtämää kouluratsastuksen hienoutta, kun tuntee kuinka hevonen liikkuu hyvin ja kuinka rentoa on mennä rennolla hevosella :) 

Taaskaan ei oo uusia kuvia :/ Ketään ei ollu maneesilla kuvaamas, et ois ees valmennuksest kuvia saanu, mutta ehkä ens kerralla :) 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti