keskiviikko 10. heinäkuuta 2013

Ärrin murrin

Toisinaan menee hermot... 

En voi enää muuta kun hakkaa päätäni seinään,sellain olo on nyt. 

Syynä satula ongelmat, en jaksa niitä enää!
Miehän vaihdoin Stollelle Serenan satulan ja laitoin siihen eri kaaren, jotta se ois parempi Stollelle,se olikii hetken, mut nyt taas toikin kaari on jotenki liian leveä sille ja vaikka laittais minkälaist kaarta siihen satulaan, niin se ei vaan käy Stollen päärynäselkään.. Ja olen myös tullu siihe tuloksee, et satulassa on liian vähä selkärangan tilaa. Joten, satula on myynnissä ja uuden satulan etsiminen alkaa taas. Stolle on kyllä liikkunut satulalla hyvin, eikä se ole jättänyt hankausjälkiä eikä mitään muutakaan epäsopivuudesta viittaavaa, mutta mulla vaan on sellain "aisti" josta tiedän,jos joku ei ole hyvä tai ei sovi ja sellainen tunne tästä satulasta on. Ja jäähän siinä liian vähän tilaa sään ja kaaren väliin ja hikijäljet selässä on mielestäni aivan liian lähellä selkärankaa ja kun olen mitannut satulaa, niin kyllä siinä vaan on liian vähän tilaa selkärangalle. Ei siis muuta, kun Stollenkin kanssa ilman satulaa menoa nyt ja otan sitä käsihevoseksi mukaan, kun ajan Serenaa, niin saa sekin sillä tavalla reippaampia maastoja. 
Inhoan satulan etsintää. Onneksi oon saanu kaik muut satulat myytyä, jotka on ollu epäsopivia,eli ei oo jääny mitään satulaa käsiin pyörimää. Toivottavast tällekii satulalle löytyis uus hevonen alle, jolle se sopis. :) 

Eilen ratsastin Stollel pellolla,tarkotus oli ratsastaa se rennoksi ja taipusaks. Tein paljo voltteja ja taivuttelin hieman liiotellusti,Stolle oli jäykkä etenkii oikeesee kierroksee ja ei ois halunnu kunnol taipua ja ois vaan juossu alta pois tai nostanu laukan,kuin työskennelly hiljases ravissa. Laukkasin myös oikeesee kierroksee,siinä se menee melko jännittyneenä eikä taivu. Vasen kierros oli paljo parempi ja laukkas siinä rennompana ja laukka tuntu pehmeeltä ja hyvin pyörivält. Loppukäynnit menin vielä maastos ja se jatko siellä sitä jäykkyyttään ja vastaan punkemist. 

Tänää menin sillä ilman satulaa maastossa. Heti se oli taas jäykkä ja ei viittiny kuunnella mitään, ratsastin napakal pohkeella ja otin siirtymisiä ja pidin huolen siitä,et se menee sen tempost ravia, kun mie haluan, eikä ala vaan painamaa ohjalle. Hetken siinä mentyäni se kuunteli jo paljo paremmin. Menin matkan varrel yhdel pellolla hetken, laukkasin pari kierrosta ja menin kumpaakii suuntaa voltteja ravissa,oikeelle taipu huomattavast paremmin kun eilen, vaikka välillä yritti luistaa työnteost ja oli kun tukki. Lopuksi pitkät loppukäynnit. Tän päivän ratsastuksee oon tyytyväinen, laukkas tosi kivasti ja raviki suju lopulta <3 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti