maanantai 8. heinäkuuta 2013

Kavio asiaa + muuta

Serena on ollu nyt jonkun aikaa hieman outo kovempaa ravatessa, se ei varsinaisest onnu, mut ottaa oudon "hyppyaskeleen" vasemmal takajalalla,hitaassa ravissa,käynnissä tai laukassa ei ole epäpuhdas. 
Eilen ratsastin sen maastossa ilman satulaa ja otin yhden lyhyen pätkän hieman kovempaa ravia, jossa hevonen pikkasen pidens itteesä ja tunsin selkään sen, että joku siellä jalassa nyt on huonosti. 

Parilla viime kengitys kerralla kengittäjä on jättänyt Serenan kaviot liian pitkiksi ja sen huomaa siitä, että tamma kompuroi paljon ja ihan kuin astuisi johonkin kuoppaa tai vastaavaan,vaikka tie on tasainen eikä upota. Sanoin siitä kengittäjälle ja hänen mielipiteensä oli, että kengitettäessä valkoviiva tulee niin paljon lähemmäs varvasta, kuin jos hevonen on ilman kenkiä, ettei kaviota saa niin lyhyeksi varpaalta ja ehdotti, että pistetään sille sivukäänteiset kengät. Sanoin, että sivukäänteisiä ei tule. Ja sanoin myös, että saahan sen varpaan lyhyeksi kun ottaa. Ne kaviot oli kyllä kaikkialta aivan liian pitkät! Otin sitte Serenalta kengät pois ja vuolin kaviot. Olin myös kysynyt viime tai sitä edellisel kengitys kerralla, et onko kaviot jo suorat,kun Serenalla oli kaviot kulunu ihan vinoon, kun oli ollu ilman kenkiä, niin kengittäjä sano, et ovat suorat. Ja mitä näenkään kun otan kengän pois? Vasen takakavio oli ainakin sentin vinossa,eli toinen syrjä ja kanta pidempi, kuin toinen. Vuolin sitte kavion tasaseksi ja lyhensin sitä myös. Kaviossa oli myös sienikasvustoa,mikä tulee siitä, jos kengän ja kavion väliin jää tai menee likaa ja se sitte muhii siellä,myöskin tietysti huonot tarhaolosuhteet ja epähygienin alusta altistavat taudille. 
Tässä infoa kyseisest asiasta : Valkoviivatauti 
Outoa on, että miksi vaan vasen kavio oli niin kamalassa kunnos,mut oikee oli vaan ylikasvanu. Ei voi taas muuta, kun ihmetellä! 

Stollel on ollu nyt 3päivää vapaata ja tänää ois taas tarkotus ratsastaa sillä. Teen nyt Serenan kans vaan kävelylenkkejä maastos ja meen sit pellol muut askellajit. Tarkotus ois nyt ettiä sille bootsit. Simplet ei sillä kestä,mut oon nyt miettin old macien ostoa. 

Satulaakin mie oon tammalle koko ajan ettiny,paria oon nyt kyselly, katotaa sopiiko niist kumpikaan. On toi satulan ettimiin aina aikaavievä ja hidas prosessi. 


Kuvailin hevosii 5.7, tässä otoksia :) 









Ei kommentteja:

Lähetä kommentti