keskiviikko 9. tammikuuta 2013

Maastoilua,tulevaisuuden mietteitä ja kuvia

Kävin eilen Stollen kans maastossa. 
Käytiin hieman pidempi lenkki, vähän yli tunti. 
Olen nyt edelleen yrittäny ratsastaa sitä pohkeella eteen, kun jään yleensä liikaa sinne vaan matkustelemaan. Hyvin se kuuntelee, kunhan itse jaksan olla skarppina! 
Tosin Stolle tekee edellee sitä, et se vetää ittesä hirveen suppuun ja sit katoaa kuolaintuntuma ja soppa onkin valmis, kun sitä ei meinaa saada sielt millään ratsastettuu avuille, ei vaik kuinka pohjetta käyttää. 

Ollaanki menossa sunnuntain maneesille, niin siellä olis tarkotus ihan vaan ratsastaa Stolle mahdollisimman hyvin läpi ja avuille! Ja jotain puomityöskentelyy ois tarkotus kanssa mennä ja hypätä pari estettä. Helmikuussa ois kisat taas ja jos ei ehditä harjotteleen, niin ei ole järkeä lähtee kisaamaankaan,niinkuin parist viime kisast voi päätellä, et harjottelematta on turha lähtee. 

Noh, vielä siihen maastoon. Tein paljo siirtymisii kaikist askellajeist, parit peruutukset ja menin myös ilman jalustimii. Hankala se on mennä kyllä välillä, kun on vaan noi tiet missä menee ja pellot on taas niin kova hankisia, että sinne ei oo mitää asiaa, jos haluaa pitää hevosten jalat kunnossa. 
Menin myös avotaivutuksii, Stolle poikittaa niissä pikkusen liikaa aikaajoin, siks ne ei onnistu ihan aina,mut hyviiki pätkii tuli. 
Laukka sil on parantunu tosi paljon ja tempoa pystyy ratsastaa hitaammaks, mikä on tosi hyvä juttu ja se jopa pysyy siin laukassa koko ajan, kun ennen se on aina tiputtan raville, kun sitä on pyytäny hidastamaan. Joten, jotain ainaki oon tehny oikein! :) 

Serenalla en taaskaan oo tehny mitään, kun tiet on sen verra liukkaat lumen alta ja tamma kun on sellain häseltäjä, niin en todellakaan halua kaatua tollasen 170cm:sen mammutin kanssa enään kertaakaan. (ollaan siis kaaduttu parisen vuotta sitte kerran, kun tamma päätti hypätä pystyyn liukkaalla tiellä)
Kengittäjä tulee onneks 19.päivä ja laittaa Serenalle etusiinki hokkikengät, nythän sil siis etuset ilman kenkiä,niin pääsen ratsastamaa ja ajamaan!! myös Serenaa. Ja suunnitteilla ois sen kanssa alkaa käymään about 2-3viikon välein kouluvalmennuksessa ja sit, ku se toimii siinä hyvin, niin valvovan silmän alla alkaisin hyppäämään sen kanssa ja katotaan onko siitä mihinkään. Stollen kanssa oon miettiny asian nyt niin, että tää vuos viel kisataan kaik kisat, mitkä tuntuu hyvälle ja sen jälkeen siirryn enempi kisaamaa Serenan kanssa. Sillä tähtäisin koulukisoihin, mut katsotaan ensin, et minkälain se on ja miten se alkaa kehittyyn. Uskon, et siin on kyllä ainesta! Ja haluaisin käydä sen kanssa syksyllä ekat estekisamme. Jännää!! :) 

Nyt lähden talliin, ettei mee tää päivä ihan istumiseks. Tässä viel pari kuvaa sunnuntailta, kun kuvailin heppoja tarhassa. Sunnuntain toivottavast tulee uusii ratsastuskuvia! 






Ei kommentteja:

Lähetä kommentti