maanantai 21. tammikuuta 2013

Pakkasia, satula ongelmaa,koulutunti

Huh, järkyttävät pakkaset ollu nyt pari päivää! 

Tuossa alkuviikosta kattelin ja kokeilin taas meidän satulan istuvuutta ja nyt tulin siihen tulokseen, et tuo wintec ei ole enään meille sopiva satula. Sen siivet ei anna lavoille liikkumistilaa ja lavat kipeytyy, lisäksi satula on liian pitkä ja tulee lannenikaman päälle. Joudun nyt käyttämään Serenan satulaa, mut se tarvii vylliä eteen, kun kaari on liian leveä Stollelle, mut Serenalle se kaari on hyvä, niin en ala vaihtamaan sitä joka kerta, kun meen Stollella. Kumminkaan en aio ratsastaa Stollel nyt satulalla, muutakun silloo, ku o ihan pakko, kunnes saan sille kunnon satulan. 


Oltiin torstai iltana tunnilla. 

Stolle kulkee vinossa, niin keskityttiin tunnin aikana siihen, että ratsastan hevosta suoraksi. Käynnissä se kulkee suorassa, mutta ravissa vinous tulee esille. Myöskin oikeaa laukkaa yritettiin nostaa, mutta ei se sitä nostanut, se aina tarjoaa oikeaa, nostaa sen,mutta sit se vaihtaa sen vasempaan ja laukkaa sitte sitä vasenta. Noorakin (opettaja) kävi siellä selässä, mutta ei hän saanu sitä yhtään nostamaan, hän sanoikin, et kyl tää paremmin sulla meni, kuin hänellä :D Noh, miehän se oon oikeastaan ainoastaan Stollen selässä ollutkin. 
Mutta, tunnista jäi hyvä fiilis. 

Eilinen päivä menikin pohjanmaan reissussa, kun haettii kaverin kans hänelle hevonen ja mukaan tuli samalt tallilt tamma, joka meni haminaan, niin tuli sitte samalla kyydillä. Ensin oli tarkotus lähtee pakettiautol matkaan, mut sen kans ei traikussa toiminu valot, joten otin sit meidän nelikko mitsun ja kyllä oli hyvä valinta! Tiet oli liukkaita ja kahden hevosen kans kun sielt ajo takas, niin ois varmast ollu kamala reissu etuvedol, nelikko oli tosi kiva ja tasanen vetää, vaik vauhti pitiki pitää tosi hiljasena, sellain 65km/h ja menihän siinä kotimatkas sitte aikaa eikä ollu kivaa ajaa pimeellä takas. Tuol metsäsuomessa on tosi pimeetä! Ja kun ei tunne teitäkään, niin ei tiiä yhtää mihi tie kääntyy ja koska alkaa ala- tai ylämäki. 
Mutta, selvittii kotia ja pääsin nukkumaa kolmen jälkee aamuyöl, jippii :D 

Eilen haettii samal lahdest kotiintulomatkal satula sovitukseen ja kokeilin sitä sitte jo vähä yöllä ja tänään päivällä,mut ei se ollu hyvä. Pituus oli kyllä hyvä, et oli sopivan lyhyt Stollen selkään, mut oli aavistuksen liian kapee ja paino lapaa myöskin, niinku wintec:kin, mut toi ehkä jopa vähän pahemmin... Huoh, ei auta, kun kokeilla ja kokeilla erilaisii satuloita.

Ja oon sit vissii tulos kipeekski. Vähä sellain flunssanen olo. Mut, pidettävä vaa hyvin päällä! Tänään en jaksanu liikuttaa hevosia. Jos huomen sit parempi fiilis, ni selkäänki vois kavuta. 

Ainiin ja saihan hevoset kengätki taas lauantaina. Serenalle laitettii tosiaan nyt etusiinki kengät ja Stollel saa etupää olla kengättä. 


2 kommenttia:

  1. Toivottavasti löydät pian sopivan satulan ! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nyt on Stollella Serenan satula,sillä mennään,kunnes löydän jonku sopivamman, jos en, ni sit se jää Stollelle.

      Poista