perjantai 11. tammikuuta 2013

Nimensä veronen hevonen ja tänänen maastolenkki

Joo.... Eilee oli tarkotus mennä ratsastamaa.. Noh, se miete muuttu,kun menin tarhaan ja tutkailin Stollea, etujalassa verta... Mitäkhää ny.. Noh, aikani siinä tutkailtuani totesin, et Serena oli potkassu Stollee, ku Stollel on pakkomielle aina jahdata Serenaa hampaat irvessä! Se on jo kerran saanu polveen kunnon haavan, joka tikattiin ja jonka takia se seiso 2viikkoo karsinalevossa, tosin tein sille silloo karsinan kokosen tarhan,jotta se sai olla ulkona. 
Noh, sitte soittelin eläinlääkäreitä läpi ja yks sit vastaskii ja kyselin toimenpiteitä, hän sano, et kun kerta haava ei oo viiltohaava, vaan vain hokin reikä, niin ei tarvii tikata. Joten kylmäystä illan mittaan tunnin välein ja sit jos se tulehtuu tmv,niin soittoa omalle eläinlääkärille,jotta saa sitte lääkekuurin siihe. 
Kylmäsin jalkaa illalla 3krt. Aamulla mietin, et jalka on varmast tooosi turvoksis, ni yllätyin kyl positiivisest, kun ei se ollukkaa,vähä vaan siit potkukohdasta ja ympäristöst koholla, mut ei huomattavast turvonnu kumminkaa. Kylmäsin sen sitte viel ennen ku lähin liikuttaan sen. 
Menin ihan vaan ilman satulaa ja tunnustelin, et ontuuko herra. Ei merkkiäkää ontumisesta, joten menin ihan normaalist. Stolle oli niin innoissaa taas, et ois pitän vaan laukata koko ajan. Se oli tosi kiva ratsastaa ja tarpeeks herkkäki :) 
Laitoin hevosille väliaidan tarhaan, ni saavat luvan olla nyt kevääsee asti eri tarhoissa, nii ei tarvii miettii, et koska siel on vastassa jalaton hevonen. Stolle on uskomaton, ku se kerjää ain uudestaa potkua, ku Serenaa on niiiin kiva napsia takapuolest! 
Ja vielä sen verran, että siis Stolle:han tarkottaa ruotsiks tolloa ja kyllä välillä täytyy myöntää, et herraseni on  oikea idiootti, kun sille päälle sattuu. Mut, yleensä se on kyllä maailman fiksuin ja joka tapaukses rakkain eläin mitä maa päällään kantaa! <3

Sunnuntaina mennään maneesille pitkäst aikaa! :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti